Artikel av: Maria Danielsson, 1 mars 2019.

Copyright Mariablogg 2019. All rights reserved

Mariablogg

Att starta www.Mariablogg.se har varit en av mina största drömmar och nu är det verklighet. Jag bestämde mig på allvar vid Nymånen den 16 april 2018 att sjösätta mitt nya projekt och bygga en plattform. De första stapplande stegen till att helt våga språnget är en mäktig resa som jag vill dela med mig om. Helt enkelt har det inte varit att komma ut ur den ”andliga” garderoben som man säger och berätta om sina upplevelser.  Det har tagit år av träning, läsning, analys, insikter, healing, lärande, kunskaper och växande.

Nymånen

Just idag vid nymånen kände jag att jag ville satsa på bloggen och fick till mig ett mod och självförtroende jag sällan skådat. Trots jag innerst inne känner mig lidande över att hela min kropp står i kramp. Stress, huvudvärk, muskelvärk i axlar, en slutkörd höft och en rygg som är öm, less på mitt lärarjobb efter femton år och rent sliten och utmattad av att jobba som lärare till 65 år. Att orka i skolans värld med hög ljudnivå och elever som inte följer ordningsregler, klassrumsrutiner elever som är lite curlade och less på att jobba på lektionstid. Elever som förstör lektioner istället för att hänga med och vilja lära sig. Tryggheten och arbetsron uteblir. Undervisning blir knapphändig och mera fokus på att  vara en social ordningsman när man är själv vuxen i ett klassrum, det blir mera av uppförsbacke, motstånd, vamakt, stress och kamp än att gå med lätta steg på en annan livsväg. Meningen med livet är att leva i glädje. Njuta av processen och livet.

Idag vill jag börja ta små fotsteg framåt mot min dröm. Jag måste få slut på allt mitt lidande och orostankar kring hälsa och kropp, stress, sjukdom, död, rädsla, oro, ångest, rutinmässigt jobb, arbetsmiljö, pengar, relationer, barnfrågor, familj, hushållsarbete, mat, fritid, husdjur och olika måsten som måste bara göras helst idag för att duga inför andras ögon och leva i det stressiga Ekorrhjulet. Det är klart att kropp och hjärnan, tankeverksamheten en dag tar slut. Du måste hitta nya vägar och verktyg för att fylla på med energi och luft. Du manifesterar det du tror på!

Hur ser din framtid ut?

Du kan få olustkänsla i kroppen över att behöva tänka framåt över en fem till tio års period. Men försök vara orädd  och modig och ställ följande frågor till dig själv:

Vad är mitt huvudmål?  Toppmål?

När det gäller , jobb, karriär, utbildning, i hemmet, med familjen, partner, vänner, släkten, samhället, bostad, miljö, bilen, huvudmål motion med din hälsan? Själsliga må i personlig utveckling? Trivs du på ditt arbete i relationer? Vart är dina rötter? Bor du bra? Vad kan du göra idag för att gå framåt till toppmålet? Vad för liv bygger du? Vad en medskapare och börja bygga ett nytt drömliv, en ny livsväg.  Vad ska jag göra nu? Hur ska jag gå tillväga för att känna mig nöjd, lycklig och tillfredsställd?Hur ser ditt liv ut nu? Vill du ha en livsstils förändring? Vad har du för lösning på alla dina målsättningar? Hur gör du? När i tid? Vem/Vilka personer? Vad är ditt behov? Vad är hindret? Vad/vem stoppar dig?

När börjar du din Actionplan framåt? Datum.

Ändra perspektiv:

Ta ansvar för dina val och bli din egna ledare. Dina tankar har format ditt liv. Allt är nu och finns här och nu och lyssna till ditt hjärtas röst. Se dina framsteg, dina styrkor och förmågor. Uppmuntra det som är bra med dig. Se dina förbättringar du har gjort senaste halvåret och året. Du har förändrats  även dina tankar och handlingar. Börja med att ta små steg framåt varje dag mot dina drömmars mål. Du har kraft och viljan att lyfta dig över allt som tynger dig och hitta tillbaka till ditt rätta jag.  Med tro, hopp och kärlek till ett meningsfullare liv. En person som älskar allt och livet. Jag älskar livet och livet älskar mig. Skratt, glädje, tacksamhet och vara kärleksfull i tanke och handling ger resultat.

Alla människor kan känna ett stressigt liv, livstrött, utmattad och mår dåligt. Sömnbesvär, livsångest och ständig oro. Du behöver lämna en situation som inte fungerar för dig. Klarhet, trygghet och sunt förnuft när du bygger dina framtidsplaner inom olika områden såsom hälsa, karriär, finanser, utbildning. Ta en risk och kompromissa för framgång. Du får en belöning från universum i forma av stöd eftersom du är villig att göra arbetet som krävs framåt. Du är ansvarstagande och engagerad i ditt liv. Endast du har svaren i ditt hjärta om vad du vill inom olika livsområden. Gör vad som krävs för att nå dit du vill. Sätt upp mätbara mål. Du mår bättre och känner dig lyckligare. En ny början som leder till framgång!

Ledord: ”Live for your hart”

                   MARIA

Love and Light

Maria

Leave a Reply