Min förebild

En av mina förebilder är Alex Polizzi känd från The Hotel Inspector, Our Dream Hotel och The Fixer. Jag är en trogen följare av serierna. Jag kan dock inte sluta fascineras av hennes entusiasm och karisma hon utstrålar. Alexandra föddes direkt in i hotell dynastin. Med fastigheter, hotell, arbetslivserfarenhet inom lyxhotell världen över, kontakter och pengar. Polizzi kommer från en känd familj av hotellägare, med sin morfar som är Lord Forte. Hennes mamma är Olga Polizzi.

I programserien The Hotel Inspector ger hon direkta råd till uppgivna hotellägare.  Hon går hem till oerfarna hotell och vandrarhem ägare för att säga sanningens ord om deras business. Hon gör sitt yttersta för att ge dem nya tankar, idéer och visdom. Alex är autoritär med pondus och tar inget tjafs. Hon kollar upp varför hotell verksamheten inte fungerar? Löser upp knutarna för att förstå hur hotell beläggningen ser ut. Hur många uthyrda rum och vad ägaren tjänar på varje rum. Frukost, personal, omkostnader, vaktmästare, varor, restaurang, uthyrning av festlokal.

Jag tycker att Alex är magisk i TV-rutan med sin perfekta bländvita leende. Jag avgudar och beundrar denna skönhet för hennes stil. Hon äger pondus, kunskap, erfarenhet och till varje tv-produktion har hon med sig ett vasst svärd som hon svingar till sina hotell klienter. Hon möblerar om på hotellet, designar, kastar ut saker, rensar, säger till personal, observerar, markerar, lyssnar in, ger rådgivning och blickar framåt. Hon kommer fram med en bättre budget, marknadsföringsplan, fester och långsiktiga planer. Alex försöker med sin rådgivning att ta bort klientens offermentalitet för att kunna bygga upp deras självförtroende så att affärerna kan blomstra.

Återbesök flera år senare

Alex Polizzi gör även återbesök hos hotell hon tidigare besökt för att se om lyckan har vänt. Programmet Hotel Inspector returns tycker jag är mest upplyftande. Har hotellägarna tagit tills sig hennes nya tankar, tekniker, idéer och rådgivning? Vi får se och höra svaret i programmet. Hon ger expertis råd såsom: Har du ett affärssinne? Tar ägaren fakturerings arbeten, ta rätt betalt, partner ska dra åt rätt håll och mot samma mål, håll koll på ekonomin, förstå ditt värde och ha en affärskänsla. Ägarna behöver återfå tanken och känslan att tro på sin kapacitet och förmåga att driva ett hotell. Att man är värd kompetens att satsas på. Kunskap är makt. Jag inspireras varje gång jag ser Alex  i hennes Tv-serier.  Jag blir jag glad för hon utstrålar äkta genuin värme, stöd, servicekänsla och omsorg till dem hon möter. Jag rekommenderar varmt att  programserierna för att få inspiration.

Copyright Mariablogg 2019. All rights reserved

Leave a Reply