INLÄGGET ÄR ETT REKLAMSAMARBETE MED HÄGEN-DAZS

Igår eftermiddag vid tretiden öppnade min svägerska ytterdörren med ett varmt välkomnande leende. Familjen bjöd in den närmsta släkten till ett födelsedagsfirande. En av sönerna fyllde 13 år. Min fantastiska svägerska är en kreativ dekoratör och fixare. Miljön är hemtrevlig och trivsam. Vi har en trevlig stund några timmar tillsammans. Där vi får möjlighet att uppdatera våra liv och berätta den senaste nyheten som hänt. Vi pratar i munnen på varandra, skrattar och äter ännu mer kakor, glassbuffé och fikabröd.

Första intrycket säger allt och vi äter med ögat. Den fina kaffeservisen med dekorationsmotivet blåklocka är uppdukat, färska snittblommor som doftar ljuvligt, mjölkkannan, ny struken duk, små färgglada servetter och doften av nybryggt kaffe sprider sig in till vardagsrummet. För mig är livskvalitet förknippat med ren njutning, det smakar gott, ser gott ut och man glömmer bort tid och rum. Endast nuet är viktigt och ha en fin minnesvärd stund tillsammans i ett trevligt sällskap.

Glassbuffén är uppdukad och jag är pigg på att prova nya favoriter. Jag blundar och njuter av varje tugga av den goda smaken av jordgubbscheesecake-glass. Jag tar en till tugga och känner knapriga kakbitar blandat med smaken av kolaglass. Smakar som en klassiska härlig söt kola i kombination av underbar salt kolasås.

Hägen-Dazs är lyxig kvalitets glass. Ingenting är bättre än den äkta. Jag och min svägerska köper glassen eftersom företaget står för miljö och hållbarhet. Det är viktigt med återanvändbara förpackningslösningar för miljöns skull. Det är ett sätt att hantera plastavfall och att vara medveten om att den ökande mängden plastavfall i våra hav hotar att förstöra enorma naturvärden. Utmaning är att den plast som i dag samlas in för materialåtervinning i princip aldrig kan återvinnas till 100 procent. Plast är en av vår tids stora miljöutmaningar och för att vi ska kunna hantera den krävs konkreta åtgärder. Offentliga aktörer borde ha goda möjligheter att minska sin användning av plast.

Mina livsvärden

Jag är noga med att värdesätta disponibel tid vid sidan av arbetet. Mina livsvärden är miljö, hållbarhet, välbefinnande samt det goda samtalet med att umgås och njuta av god mat dryck eller ta en fikastund. Man är här och nu och livet känns perfekt just nu. Att skapa en god gemenskap och dynamik med ledorden harmoni och balans handlar om att känna sig trygg och avslappnad oavsett om det är med sin familj, släkt, vänner eller ingå i ett kompetent arbetsteam. Att ingå i ett sammanhang och alla får vara delaktiga. Det råder ömsesidig respekt, du är in lyssnande, varm och ger uppmuntrande ord till varandra. Det ger en skön stämning och ett lugnt välbefinnande i rummet. Utav det får du omsorg, värme, närhet och kärlek. Vi stärker varandra i livet och det känns meningsfullt och värdefullt att träffas återigen. För mig är det livskvalitet!

 Maria

 

 

Leave a Reply