Artikel av: Maria Danielsson, 1 juli 2019

Copyright Mariablogg 2019. All rights reserved

Konsten att leva här och nu

Släpp tankarna på dåtiden och framtiden. Det är här och nu som räknas. Se nya möten, personer, händelser på ett nytt sätt utan att döma eller bedöma mötet. Gör dig av med förutfattade meningar och förhoppningar om hur det bör vara. Försök att leva i nutiden just nu i detta ögonblick och koncentrera dig på uppgiften du har framför dig.

Det är lätt att haka upp sig och älta gamla tankar. Din hjärna beter sig som en hoppande Apa. Din hjärna beter sig lite som en apa, som tjattrar och tankarna hoppar fram och tillbaka hit och dit utan målbild. Den inre dialogen ”tjattret – ditt Ego”far hit och dit när du analyserar och fokuserar. Är det ditt ego som talar till dig eller din själs röst? Dina tankar är 10.000 tankar om dagen hit och dit. En del kanske inte tänker så många tankar och har många bollar i luften. En del tänker flera tankespår och röda trådar samtidigt. En del kan bara tänka en tankegång i taget och fokusera på en sak i taget. En del andra personer äger simultanförmåga och springer och tänker hit och dit. Rastlösa i ett ekorrhjul som snurrar fortare och fortare. Tills en dag du måste ställa dig på bromsen och varva ner. För att höra din själsröst måste du skruva ner ljudet och tempot. Stilla dig och var i harmoni, balans och centrerad. Det är svårt att höra din själsröst tala eftersom egots röst är på starkare volymknapp. Stäng av och byt frekvensnivån.

Du tänker samma tankar som du tänkte igår. Kanske möjligtvis har du bytt ut 1.000 tankar och ersätt med nya tankar och idéer. Tänker du på samma sak idag som du tänkte på igår? Har du löst ditt dilemma? Har du fått nya tankar efter en god natts sömn? Kommit till nya insikter?  Tid för dig själv i sommar?

Lyssna till dig själv!

Hur kan du stilla dina tankar för att hitta svaren? Stilla dina tankar och ditt sinne med att var helt stilla och våga lyssna inåt. Sätt dig själv i ensamhet och låt rätt tankar komma. Våga vara själv och med dig själv. Om inte du lär känna dig själv så kan ingen annan lära känna dig eftersom du spelar en påklistrad teaterroll. Att vara själv och ensam med en bok, en film, en tidning eller bara var i tystnaden gör att du kan stilla ditt inre ”hoppande apan” tankar. Våga idag att prova på att vara i tystnad utan oljud, musik, samtal eller människor runt omkring dig som stillar ditt Ego behov av att få uppmärksamhet. Ta minst 15 minuter varje dag och tillåt dig att bara vara avslappnad i hela kroppen. Från hjärnan, axlar, ryggrad, säte, baken, låren och fötter. Hela du är avslappnad och tankarna följer således efter. Ett sätt att stilla sina tankar är via meditation. Nollställ din hjärna och koppla av hjärndatorn. Våga lyssna inåt på dig själv, lyssna på din intention, magkänsla, hjärta och hjärnan, själen hänger ihop. Alla delar ska berätta samma sak för dig. Alla kroppsdelar såsom magen och huvudet och hjärtat bör ju förhoppningsvis komma fram till samma svar på din fråga.

Vad är viktigt för dig just nu idag?

Frågeställningar om personlig utveckling – målbild att besvara:

Vad vill du göra? Vad är mindre bra just nu? Dina plikter? Dina rutiner är? Vad är bra för dig?Vilka livsmål har du? Vad hindrar dig för att nå målet? Vilken är vinsten? Vad är ditt önskade läge är?

  • Försök ha tålamod. Med dig själv och översikt med andra.
  • Ha tillit till dig själv och andra har tillit till dig.
  • Döm inte eller bedöm. Ord och handling räknas. En icke-dömande attityd till personer och händelser. Förstagångsföreteelser.
  • Respektera dig själv. Andra respekterar dig. Självacceptans, självförtroende och självvärde.
  • Släpp taget om gammalt bagage. Dåliga upplevelser. Älta inte. Släpp taget om det gamla så att nya saker, personer och livshändelser kan få plats i ditt nya liv. Lär dig att släppa taget. Bygg upp på nytt.
  • Acceptera att saker är som de är. Det blev så. Att lägga tid och resurser på det skapar negativa känslor och det är opåverkbara. Släpp in toleransen i ditt liv. Lägg ingen värdering i det och hur. Ta istället bort skuldkänslan. Nästa gång blir det bättre. Lägg inte energi på det du inte kan omedelbart påverka. Du slösar energi och ger bort kraft som kan sparas och läggas på andra människor och livshändelser som är viktigt för sig just idag och i nuet. självcoachning! Gör ditt bästa av din dag.
  • Lev i tacksamhet. Fokusera på tacksamhet flera gånger varje dag.
  • Jag är tacksam därför att…
  • Lev i nuet med kärlek, lycka och glädje.

Love and Light

Maria

Leave a Reply